گرامی‌داشت روز معلم و مقام استاد در دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) با اجرایی برنامه‌های فرهنگی

به‌پاس قدر دانی از معلم و استاد، دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) از این روز خجسته تجلیل نموده و آمریت فرهنگی- تربیتی دانشگاه برنامه‌های متنوعی را ترتیب و این محفل با شکوه به تاریخ ۹۶/۷/۱۸ در سالن طب دانشگاه خاتم‌النبیین برگزار گردید که در این محفل، دانشجویان در مقام معلم شعر سروده و مقالات علمی ارائه‌ دادند .
حضور اعضای بلندپایه حکومتی، نمایندگان مجلس، وزیر محترم حج و اوقاف، معین محترم وزارت تحصیلات، مهمانانی از مؤسسات و نهادهای دولتی و خصوصی، ریاست محترم دانشگاه خاتم‌النبیین(ص)، معاونت علمی این دانشگاه، اساتید و دانشجویان به این محفل، عظمت و شکوهی خاصی بخشیده بود.
دکتر علیرضا اخلاقی، عضو هیات علمی این دانشگاه و نماینده اساتید، اولین سخنران این مجلس بود.
وی پیرامون نحوه آموزش صحیح فراهم نمودن زمینه رشد فکری و علمی و فرهنگی محصلان و متقابلاً، احترام و ارج‌ نهادن محصلان به اساتید و معلمان و جایگاه رفیع معلم سخنانی چند ارائه کرد.
او گفت: کار معلم این است که زمینه رشد و شکوفایی عقلانی و فکری شاگرد را در صنف‌ها فراهم نموده و در کنار آن معلومات به‌روز شده برای شاگردان فراهم سازند و پایه علمی و فکری محصل را بر این مبنا استوار سازند و مسائل هنوز حل‌نشده‌ی جامعه را با توجه به این مهم و مسائل مطرح روز به حل آن بپردازند.
وی اضافه کرد که؛ رشد اخلاقی و فرهنگی جامعه از مسائل مهمی است که باید به آن پرداخته شود و از وظایف مهم دیگر معلم است.
دکتر عبدالقیوم سجادی؛ ریاست محترم دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) نیز در سخنان خود، معلمی را ادامه‌ی راه انبیاء عنوان نموده و گفت: تعلیم و تربیت رسالت حضرت پیامبر بزرگ اسلام(ص) بوده و معلمان درواقع ادامه‌دهنده راه این بزرگوار هستند.
هم‌چنین وی بر کوشش و جهد بسیار محصلین درراه علم‌اندوزی و گزار از فقر فرهنگی و علمی تأکید کرد و افزود؛ امروزه به دلیل نابسامانی جهان اسلام، پیشرفت و توسعه‌ی دنیای غرب که امروزه قبله‌ی آمال جوانان شده و قشر جوان را مجذوب کرده، به دلیل تلاش و کوشش فراوان غربی‌ها بوده و آنان از شرایط بسیار سخت و رقت‌بار و تنگناهای بسیار سخت گذر کرده و با تکیه‌بر علم و دانش توانسته‌اند امروزه به این شرایط دست یابند که توسعه و پیشرفت غرب به دلیل انقلاب علمی بوده که در آن جوامع به وقوع پیوسته است و آنان تمام مشکلاتی را که امروزه ما با آن درگیر هستیم گذرانده‌اند.
خریدوفروش جهنم، جنگ‌های جنون‌آمیز و کور، اسارت انسان و خرافه‌پرستی و مسائلی از این قبیل که دین مسیحیت را ابزاری کرده بود برای خودکامگان که به نفع خود از آن سود برند و مردم در تنگنای آن گرفتار بودند و این حالات راهی نداشت جز انقلاب فکری و علمی که راهی شود برای عبور غربی‌ها از این مشکلات.
دکتر سجادی هم‌چنین در ادامه اشاره کرد که امروزه پرسش جامعه اسلامی و علمی ما افغانستان و دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) پرسش از مقام و جایگاه بلند معلم نیست و کافی است به این مقام با این نکته دینی ما اشاره‌کرده و اکتفا نمود که شغل معلمی درواقع شغل انبیاء است.
او گفت، متأسفانه از جایگاه علم و معلم نه به شایستگی تقدیر می‌شود و نه موردتوجه قرار می‌گیرد، عوامل اصلی مشکلات سیاسی و اقتصادی و ریشه مشکلات و ام‌الفساد در جوامع درواقع جهل و نادانی است که با دستان توانمند معلم باید خشکانده شود.
اگر بخواهیم برخوردهای قبیله‌ای و قومی در جامعه ما نابود شود این کار با فروزان ساختن چراغ علم و دانش انجام‌پذیر است و جز آن راهی نیست.
وی در ادامه از کارکرده اساتید دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) به نیکی یادکرده و از آنان قدردانی نمود و ثمره نیک‌نامی و دست آورده‌ای امروزه‌ی این دانشگاه را مدیون زحمات آنان دانست که با قبول و پذیرش محدودیت‌ها و تحمل آن باعث رشد و شکوفایی و ثمربخشی دانشگاه شده‌اند.
رییس دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) همین‌طور گفت؛ به بهانه تجلیل از روز معلم با خود عهد کنیم که معلم را گرامی بداریم و جایگاهش را احترام کرده، رضایت خداوند و رضایت مردم را کسب نماییم، چون در رضایت معلم رضایت خداوند است.
دکتر سجادی مشکلات کمبود معاش و درآمد معلمان را از مشکلات اساسی دانسته و افزود؛ معلمی که می‌خواهد درس عزت و بزرگی به دانش‌آموزان بیاموزد نباید خود در تنگنای اقتصادی و مشکلات باشد.
اوبار دیگر به مقام والای معلم و جایگاه رفیع آن اشاره کرد و گفت؛ اگر پیامبر را دوست داشته باشیم، باید پیرو او بوده او را الگو قرار دهیم و به کسانی که به ما علم می‌آموزند احترام بگذاریم و به آنان در ارائه هرچه بهتر خدمتش یاری‌رسانیم.
آقای عثمانی وزیر حج و اوقاف نیز که از مهمانان و سخنرانان این محفل بود با تأکید بر جایگاه رفیع معلم و ضرورت احترام و تکریم آن، به‌قدر نهادن به این مقام اشاره کرد.
او گفت: معلم درواقع استاد مقدسی است که در تمام زندگی خویش، زندگی می‌بخشد و به دیگران علم و معرف و فرهنگ و کمال می‌آموزد باید مورداحترام بسیار قرار گیرد.
وزیر محترم حج و اوقاف در ادامه دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) را موردتقدیر قرارداد و این قدردانی را نه به هیچ دلیل دیگری، بلکه به دلیل شایستگی واقعی این دانشگاه عنوان کرد.
این محفل با اعطای هدایای یادگاری و قدردانی از اساتید این دانشگاه و با دعای خیر به پایان رسید.